Paragliden

Beeld: Airsthetik

Wanneer je de regio Schladming Dachstein binnenrijdt, dan zal je binnen de korste keren waarschijnlijk ook wat paragliders in de lucht zien hangen. De luchtstromingen in dit dal zijn perfect om heerlijk lang door de lucht te kunnen zweven.

Paragliden in Schladming-Dachstein

Er zijn verschillende opstijgplekken, waarbij zowel het middel- als topstation van de Planai geliefde plekken zijn. Zeker het topstation trekt veel bekijks gezien de startplaats direct bij de lift ligt. Wil je iets rustiger opstijgen dan kun je bij het middenstation achter de Kessleralm opstijgen. Als de condities perfect zijn dan zijn er zelfs vluchten mogelijk vanaf de Dachstein-gletsjer.

De drie bekendste partijen waar je een vlucht kunt boeken zijn Sky Club Austria, Flugschule Aufwind en Paragleitflugschule Airsthetik.

Andere activiteiten in Schladming Dachstein

Faciliteiten

Bikepark
Binnenzwembad
Buitenzwembad
Golfbaan
Rodelbaan
Highrope parcour

Hiervoor ga je naar Schladming-Dachstein

Klettersteigen

tip!

Met meer dan 26 klettersteigen, waarvan er zelfs drie speciaal zijn gericht op de jeugd én zelfs nog één kinderklettersteig, kun je hier in de Steiermark wel even vooruit.

Klimmen

tip!

Voor sportklimmers valt er genoeg te ontdekken. Alleen al in de klimtuin Burgstall in het oosten van de regio wachten meer dan 180 klimroutes. In het westen, bij het dalstation van de Dachstein kabelbaan, zijn er ook verschillende klimtuinen, waaronder multi-pitch klimtochten.

Mountainbiken

tip!

Mountainbiken in Schladming-Dachstein biedt spectaculaire trails door prachtige alpine landschappen, variërend van uitdagende downhill tracks tot eenvoudige bergpaden. Het gebied is goed uitgerust met liften en faciliteiten, wat het ideaal maakt voor zowel beginners als ervaren bikers. Lees meer

Slechtweeractiviteiten

tip!

In het Obertal kun je een grottenwandeling maken bij slecht weer. Daarnaast is het voordeel van een stadje als Schladming dat er genoeg voorzieningen zijn: een zwembad, klimhal en zelfs een bioscoop.

Wandelen

tip!

Er zijn tal van wandelroutes van grasweiden tot hooggebergte en veel hutten waar je even kunt bijtanken. De mogelijkheden zijn bijna oneindig. Lees meer

Huttentochten

Aan beide kanten van het dal kun je leuke huttentochten maken. De Dachstein Rundwanderweg en Schladminger Tauern Höhenweg zijn aanraders.

Kindvriendelijkheid

Er zijn volop faciliteiten voor kinderen, van een eenvoudig mountainbike parcours op de Reiteralm tot tokkel- en rodelbanen. Kinderen zitten hier goed!

Toerfietsen

Het gebied biedt diverse routes die geschikt zijn voor -ontspannende tochten

Wandelen met kinderen

Naast veel kinderwagenvriendelijke wandelroutes heb je genoeg routes die speciaal voor families erg leuk zijn, al dan niet langs watervallen en meertjes.

Water & meren

Rondom Schladming liggen maar liefst zeven meertjes en meerdere zwembaden waar je je kunt ontspannen op een mooie dag.

Wielrennen

Je vindt verschillende mooie en bekende beklimmingen en geheimtips voor wielrenners in deze streek

En verder

Canyoning

In de regio Schladming-Dachstein is er helaas maar een beperkt aanbod voor canyoneers. Lees meer

Highlights

De naam zegt het al, je moet de Dachstein een keer op zijn geweest. Een geweldig uitzicht, een ijspaleis en een hangbrug wachten op je.

Rafting & kajakken

Raften in Schladming-Dachstein is minder populair en beperkt vergeleken met andere regio's. Het gebied biedt wel enkele rustige raftmogelijkheden, geschikt voor beginners en gezinnen.