Via ferrata in Schladming-Dachstein

De Rosina klettersteig start in de Silberkarklamm

Hou je van via ferrata’s? Dan ben je in regio Schladming Dachstein aan het juiste adres. Met meer dan 26 klettersteigen, waarvan er zelfs drie speciaal zijn gericht op de jeugd én zelfs nog één kinderklettersteig, kun je hier in de Steiermark wel even vooruit.

Via ferrata’s in Schladming-Dachstein

Het zal je niets verbazen dat het merendeel van deze klimtochten rondom het Dachstein massief te vinden zijn. Bovenop de gletsjer heb je een paar eenvoudige instapklimtochten met niveau A/B, maar je kunt hier ook heel veel meer uitdaging vinden. Lees je van te voren goed in op de aanwezige routeborden welke tocht geschikt is voor jouw klimniveau. Is het je eerste keer dat je gaat klettersteigen? Start dan bij de Goas Steigl op de Reiteralm. Deze heeft een zeer toegankelijke start en heeft enkel een kort stukje C, maar het wordt nergens echt moeilijk. Heb je eenmaal de smaak te pakken dan kun je op diezelfde Reiteralm direct aan de slag op de Franzi klim die een C/D moeilijkheidsgraad heeft. Er liggen nog drie verstopte parels in de Silberkarklamm. De omgeving waarin deze drie klimtochten liggen is schitterend en zijn ook door de geringe lengte eventueel allemaal op één dag te doen. Mócht je er de energie voor hebben natuurlijk!

Route aanwijzingen naar de startpunten.

Klimuitrusting huren

Heb je zelf geen eigen uitrusting? Dan kun je terecht bij Sport Ski Willy, Intersport Bachler Ramsau en Sport Steiner. Met de Sommercard krijg je ook nog korting op het huren van je materiaal. Voor een overzicht van alle klettersteigs in regio Schladming kun je hier terecht.

Andere activiteiten in Schladming Dachstein