Mountainbiken in Schladming-Dachstein

Het bikepark van Schladming-Dachstein heeft door de jaren heen een behoorlijke naamsbekendheid gekregen. En dit is niet geheel zonder reden. Met maar liefst 35 kilometer aan trails, twee bikeareas voor beginners en de Monster Jump Line weten zowel beginners als vergevorderden zich in het bikepark te vermaken. Met een liftpas heb je toegang tot de trails bij de Planai (Bikepark Schladming) en bij de Reiteralm (Reiteralm Trails). Deze twee deelgebieden zijn tevens verbonden met een gratis bikebus.

Eerste keer mountainbiken?

Is het je eerste keer op een mountainbike, dan kun je terecht bij de beginner areas op zowel de Reiteralm als in Bikepark Schladming. Deze zijn speciaal ingericht om je eerste bochten te maken en een feel te krijgen hoe het downhillen er in de bergen aan toe gaat. Ben je de beginnersparken ontgroeid? Dan kun je aan de slag op de maar liefst 7.7 kilometer lange Peak Flowline in Schladming of de Eiskar trail in Reiteralm. Alle blauwe trails zijn te fietsen met een hardtail mountainbike. Hou er rekening mee; hoe lager je op deze blauwe trails komt, hoe moeilijker dat ze worden. Je kan natuurlijk altijd vanaf het middenstation weer met de lift óf naar boven, óf beneden.

De Junior Trails op de Reiteralm

Feest voor elke mountainbiker in Schladming-Dachstein

Heb je al enige ervaring met downhill mountainbiken? Dan ga je ontzettend veel uit je dag in Bikepark Schladming halen. Met de rode Rookie Downhill, Kessler Trail en Downtown Line kun je jezelf echt pushen om de trails steeds harder te gaan rijden. Zeker als je deze trails meermaals hebt gereden ga je steeds meer doubles zien welke echt tof zijn om te springen. De afdalingen zijn ontzettend lang, dus je gaat je spieren zeker weten voelen.

99 Jumpline en Monster Jumpline

Voor de echte cracks is er nog een aantal zwarte trails te vinden in Schladming Bikepark. De Pro Downhill en Worldcup Downhill zijn trails waar je jezelf volledig kunt uitdagen op moeilijkheid én snelheid. Ben je niet van het ruwe downhillwerk maar wil je juist snel naar beneden knallen over één van de best geshapte jumplines in Oostenrijk? Dan kun je je hart ophalen op de 99 Jumpline met aansluitend de Monster Jumpline. Gegarandeerd dat je bijna net zoveel in de lucht hangt als dat je fietst.

Steile lips met grote sprongen op de 99 Jumpline

Met de lift terug omhoog, of zelf trappen

Het merendeel van de mountainbikers in Bikepark Schladming zal de lift terug naar boven pakken om zo het maximale uit hun dag te kunnen halen. Wil je echter zelf omhoog fietsen, dan is er een Uphill Flow Trail aangelegd waar je veilig en met veel afwisseling omhoog kan fietsen naar de top van de lift.

Schitterende uitzichten gegarandeerd tijdens het fietsen

Andere activiteiten in Schladming-Dachstein