Alpinsteig 'Durch die Höll'

De Reisach waterval waar je met een brug overheen gaat.

Erg aantrekkelijk klinkt deze klim- en wandeltocht niet als je hem vertaalt, maar de beloning is groot. De Alpenroute ‘door de hel’ voert je langs de hoogste waterval van Die Steiermark, de Riesach-waterval naar de Riesachsee. Het water dondert 140 meter naar beneden via twee watervallen het Untertal in. Het hoogtepunt van de route: de 50 meter lange hangbrug.

De Alpenroute ‘Durch die Holl’ in Schladming-Dachstein

Hoewel we tijdens ons bezoek genoeg families met kinderen naar boven zagen klimmen, raden we toch aan deze tocht pas met kinderen te doen op wat latere leeftijd. Er zitten steile passages in en voor mensen met hoogtevrees is dit absoluut geen aanrader. Ben je niet vies van wat klim- en klouterwerk, dan is dit een schitterende tocht van ongeveer een uur lang waar je je blijft verbazen over het uitzicht.

De 50 meter lange hangbrug

Wil je toch genieten van de waterval en de schitterende Riesachsee? Dan kun je aan het begin van de klim bij de waterval de brug oversteken en via de ‘Forstweg’ rustig naar boven wandelen. Je komt via beide routes uit bij de Riesachsee. Tip van de redactie: loop ook zeker verder dit dal in en draai niet direct om bij het meer. Er zitten verschillende hutten verspreid door het dal om energie bij te tanken.

Het uitzicht op Riesachsee

Andere highlights in Schladming Dachstein