Dachstein-gletsjer

Sneeuw in de zomer? Grote kans dat je je op de Dachstein gletsjer nog in een witte wereld begeeft, ondanks dat het midden in de zomer is. Buiten alle wandel- en klimmogelijkheden op de gletsjer vind je hier ook nog diverse attracties.

De Dachstein gletsjer in Schladming-Dachstein

Boven de Dachstein-gletsjer kun je over een grote hangbrug lopen waarna je uitkomt bij ‘de trap naar het niets’. Deze geeft je een schitterend uitzicht over het dal, mits je natuurlijk op deze glazen trap durft te staan! Ook kun je een bezoek brengen aan de ijsgrot, waar je niet alleen heerlijk af kunt koelen in de warme zomermaanden, maar ook ijssculpturen kunt bekijken. Als je toch boven op de gletsjer bent, maak dan ook zeker één van de vele wandelingen die er mogelijk zijn, of zoek een klettersteig die je aankunt. Je vindt hier een paar zeer toegankelijke, maar ook pittige routes. Let op, je bent wel op een gletsjer dus ga niet zo maar van de gebaande paden af!

De trap naar het niets is 1 van de attracties op de gletsjer

Tips van de redactie: óp de gondel naar beneden

Wil je echt een toffe ervaring? Vraag dan bij het liftstation naar de mogelijkheid om óp de liftgondel te mogen staan. Dit geeft je rit naar boven of beneden een hele nieuwe dimensie en zo kun je nog meer genieten van de omgeving. De plekken op de gondel zijn beperkt, dus informeer hiernaar bij het liftgebouw.

Houd er qua liften ook rekening mee dat je de Dachstein gletsjer in de zomer niet zo makkelijk bezoekt. Dit heeft vooral te maken met de drukte. Reserveer daarom vooraf je liftticket, zodat je gegarandeerd een plekje én een tijdslot hebt. De kans is groot dat je niet meekan als je ongepland een bezoek aan de gletsjer wilt brengen.

Andere highlights in Schladming-Dachstein