Grossarltal

Beeld: skiamade.com

Het Grossarltal, gelegen aan de voet van het Nationale Park Hohe Tauern, heeft als bijnaam het Dal van de Almen. Het spreekt dan ook voor zich dat je in deze Oostenrijkse regio níet alleen maar geweldig aan een grote verscheidenheid aan bergsporten kunt doen, maar ook bijzonder goed kunt ontspannen als die activiteit voorbij is!

Waar ligt het Grossarltal?

Het Grossarltal ligt in het Oostenrijkse Salzburgerland, in een gebied dat wintersporters kennen als Ski amadé. Het ligt 70 kilometer ten zuiden van Salzburg en wordt omringd door andere bergsportregio’s, zoals Hochkönig, Gastein en Schladming-Dachstein. Dit (doodlopende) 30 kilometer lange dal is een zijdal van de Salzach-rivier. En: de hoogste berg van Oostenrijk, de 3.798 meter hoge Großglockner, is altijd op de achtergrond aanwezig.

Beeld: skiamade.com

Wat zijn de bekendste dorpen in het Grossarltal?

In het Grossarltal liggen meerdere dorpen en gehuchten waar je je vakantiewoning of hotel kunt vinden. Daarnaast zijn er meer dan 40 almhutten waar je terecht kunt voor een tussenstop onderweg of overnachting. De grootste dorpen in deze Oostenrijkse vakantieregio zijn Großarl, Hüttschlag en Unterberg. Großarl staat vooral bekend als een uitvalsbasis voor wandelaars. Het ligt midden in het dal en heeft een groot zomers vakantie-aanbod, zoals een avonturenbad, sport- en recreatiecentrum en de almenspeeltuin GAUDI-Alm. Hüttschlag is een bergbeklimmersdorp en ligt iets verderop in het Grossarltal, aan de voet van de Hohe Tauern. Hier vind je rust, ontspanning en ongerepte natuur. Unterberg, bekend van het drankje, ligt aan de voet van de gelijknamige berg, een populaire bergtop in het Grossarltal. Het is een vertrekpunt voor wandelingen en biedt een fantastisch uitzicht op de omliggende bergen

Bergsportactiviteiten in het Grossarltal

Andere activiteiten in het Grossarltal

Onderdeel van Ski amadé: ook in de zomer een uitgebreid bergsportgebied

Het Grossarltal is onderdeel van het, onder wintersporters bekende, skipasverbond Ski amadé. En wat in de winter geldt, geldt ook in de zomer: doordat de regio’s zo dicht bij elkaar in de buurt liggen, kun je gemakkelijk uitstapjes maken. Kijk daarom ook naar de activiteiten die je in de buurt kunt doen op onze regiopagina’s:

Het BERG-GESUND-programma

De VVV van het Grossarltal heeft een programma opgesteld waar je, als je bij één van de 110 aangesloten accommodaties overnacht, gratis aan kunt deelnemen. In dit BERG-GESUND-programma zitten activiteiten als een yoga-wandeltocht, ontstress-dag, fitness-wandeltocht, en georganiseerde tochten door het hooggebergte naar de 7 mooiste bergtoppen van het dal en de klimpaden.

Faciliteiten

Bikepark
Binnenzwembad
Buitenzwembad
Golfbaan
Rodelbaan
Highrope parcour

Hiervoor ga je naar Grossarltal

Verdere aanraders in Grossarltal:
  • Rafting & kajakken
  • Kindvriendelijkheid
  • Klettersteigen
  • Mountainbiken
  • Wandelen
  • Wandelen met kinderen

Je kunt hier beter niet heen gaan voor

Verdere afraders in Grossarltal:
  • Canyoning