Flachau-Wagrain

Beeld; Flachau-wagrain.nl

Flachau-Wagrain, bij wintersporters ook wel bekend als de Salzburger Sportwelt, is een veelzijdige bergsportregio in het Salzburgerland. Het is zowel een uitdaging voor avonturiers, een baken van rust voor natuurliefhebbers en een speeltuin voor gezinnen. Welkom in Flachau-Wagrain!

Waar ligt Flachau-Wagrain?

Flachau-Wagrain ligt zo’n 70 kilometer onder Salzburg in de Oostenrijkse Pongau. Deze regio ligt aan de A10 en is per auto gemakkelijk te bereiken. Deze regio strekt zich uit over meerdere dalen, waaronder het Kleiarltal en het Flachautal. Deze regio gaat van Filzmoos in het oosten tot Wagrain in het westen en van Eben in het noorden tot de Radstädtertauern en Hohe Tauern in het zuiden. Het omvat bergen als de Lackenhogel, de Gamskogel en de Saukarfunktel. Daarnaast stroomt de rivier de Enns door het Flachautal.

Het dorp Wagrain. Beeld: wagrain-kleinarl.at

Dorpen in Flachau-Wagrain

Uiteraard zijn Flachau en Wagrain de bekendste dorpen in deze regio, niet in de laatste plaats vanwege de wintersport (én de apres-ski, die vooral in Flachau beroemd en berucht is; in de zomer heb je daar overigens weinig ‘last’ van). Het dorp Flachau zelf is in principe een lange weg door het Flachautal, met de rivier de Enns in het midden, met een kleine dorpskern aan het eind. Wagrain is, samen met het wat verderop in de regio gelegen Kleinarl, een zogenaamd Oostenrijks Wandeldorp. Daarmee is dit een uitstekende uitvalsbasis voor een wandelvakantie. Andere dorpen in de regio zijn St. Johann im Pongau, Zauchensee-Flachauwinkl, Radstadt-Altenmarkt, Eben, Filzmoos en Goldegg.

Bergsportactiviteiten in Flachau-Wagrain

Andere activiteiten in Flachau-Wagrain

Onderdeel van Ski amadé: ook in de zomer een uitgebreid bergsportgebied

Flachau-Wagrain is onderdeel van het, onder wintersporters bekende, skipasverbond Ski amadé. En wat in de winter geldt, geldt ook in de zomer: doordat de regio’s zo dicht bij elkaar in de buurt liggen, kun je gemakkelijk uitstapjes maken. Kijk daarom ook naar de activiteiten die je in de buurt kunt doen op onze regiopagina’s:

Het dorp Kleinarl. Beeld: wagrain-kleinarl.at

Verschillende kortingskaarten voor een goedkopere zomervakantie

De Salzburger Sportwelt Card is gratis voor iedereen die overnacht in Flachau-Wagrain/de Salzburger Sportwelt. Hiermee krijg je kortingen op entree van musea en de kabelbanen. Ook kun je meedoen aan activiteitenprogramma’s en begeleide wandelingen. En je krijgt toegang tot de Salzburger Sportbussen (een ov-systeem) voor slechts €1 per rit. De Flachau Sommer Card is dan weer voor bezoekers aan Flachau zelf. Om deze te krijgen, moet je minimaal twee overnachtingen boeken. Hiermee krijg je toegang tot een activiteitenprogramma en mag je één keer gratis gebruik maken van de bergliften. Als je op zoek bent naar nog meer voordeel, dan kun je ook de Salzburgerland Card kopen; deze is weliswaar niet gratis, maar biedt nog meer voordeel en geldt voor het hele Salzburgerland.