Gastein

Beeld: © Gasteinertal tourismus GMBH/Michael Koenigshofer

De Oostenrijkse bergsportregio Gastein is een prachtige bestemming om te verkennen tijdens de zomermaanden. Deze regio, ook bekend als het Gasteinertal, biedt een breed scala aan activiteiten voor natuurliefhebbers en avonturiers. Maar het is ook bekend als kuuroord, zelfs zo bekend dat illustere namen als Keizerin Sissi of de Shah van Perzië hier graag waren. Het heeft dus alle ingrediënten voor een top zomervakantie in de bergen!

Waar ligt Gastein?

Gastein of het Gasteinertal is een bergdal gelegen in het hart van de Oostenrijkse Alpen, in de deelstaat Salzburg. Het dal is een zijdal van de Salzach-rivier. Het bevindt zich ongeveer 100 kilometer ten zuiden van de stad Salzburg. Gastein strekt zich uit over de gemeenten Bad Gastein, Bad Hofgastein, Dorfgastein en Sportgastein. Het dal wordt omgeven door prachtige berglandschappen, met de imposante toppen van de Hohe Tauern die de horizon domineren. Gastein staat bekend om zijn natuurlijke warmwaterbronnen en kuuroorden, die al eeuwenlang bezoekers aantrekken.

Wat zijn de bekendste dorpen van Gastein?

De Gastein-vallei bestaat uit verschillende dorpen die elk hun eigen charme en attracties hebben. Bad Gastein is echter het meest bekende dorp en staat ook wel bekend als het Monte Carlo van de Alpen. Het staat bekend om zijn thermale baden, prachtige Belle Époque-architectuur en schilderachtige ligging tussen de bergen. Het is een populaire bestemming voor wellness, spa’s en kuuroorden en heeft een levendige sfeer met winkels, restaurants en een casino. Ook is er tijdens het kunstfestival sommer.frische.kunst ruimte voor een andere kant: dan zijn er open studio’s, creatieve workshops en jazzevenementen om je zomervakantie nét een ander cachet te geven. Bad Hofgastein heeft ook een breed scala aan wellnessfaciliteiten en wordt gezien als een gemakkelijk startpunt voor bergwandelingen. Dorfgastein is daarnaast een charmant bergdorp dat bekend staat om zijn authentieke sfeer en landelijke karakter. Het is een populaire bestemming voor gezinnen en natuurliefhebbers, met talrijke wandel- en fietspaden. Een laatste optie is Sportgastein. Hooggelegen in het Gasteinertal staat het bekend om zijn prachtige natuurlijke omgeving en is een populaire bestemming voor bergsporters, vanwege het unieke hooggebergtelandschap.

Bergsportactiviteiten in Gastein

Andere activiteiten in Gastein

Onderdeel van Ski amadé: ook in de zomer een uitgebreid bergsportgebied

Gastein is onderdeel van het, onder wintersporters bekende, skipasverbond Ski amadé. En wat in de winter geldt, geldt ook in de zomer: doordat de regio’s zo dicht bij elkaar in de buurt liggen, kun je gemakkelijk uitstapjes maken. Kijk daarom ook naar de activiteiten die je in de buurt kunt doen op onze regiopagina’s:

Pak voordeel met de Gastein Card

Deze kun je gratis krijgen bij je accommodatie. Met de Gastein Card profiteer je van gratis toegang tot attracties of aanbiedingen tot 50% korting in het Gasteinertal. Voorbeelden zijn begeleide fietstochten, toegang tot de thermaalbaden, excursies en gebruik van het lokale ov!