Klimmen in Val Gardena

De steile Dolomietenpieken rondom Val Gardena vormen een unieke speeltuin voor rotsklimmers. Op deze hoge torens staat ethiek hoog in het vaandel. Hier vindt je dus vooral routes waar je zelf je zekeringen moet leggen: alleen voor de echte experts dus (of met gids). In het dal en op de hellingen onder de rotstorens vind je sportklimroutes die geschikter zijn voor sportklimmers en families. Overal is het uitzicht op de Sassolungo, Sella, the Gruppo delle Odle en Meisules ongeëvenaard.

Sportklimmen in Val Gardena

De Città dei Sassi (stad van stenen) onder de Sassolungo bij Passo Sella is het bekendste en grootste sportklimgebied van Val Gardena. Hier vind je 230 klimroutes in werkelijk alle niveaus van 3 tot 8c. Overal in het dal vind je rotsklimgebieden. Let wel op, zeker bij de sectoren met pittige routes zijn de haakafstanden soms flink en heb je voor de eerste haken wat kennis van zekeringen leggen nodig!

Boulderen in Val Gardena

Naast sportklimmen met single of multipitch kun je in Val Gardena ook boulderen. Zo vind je bij het Città dei Sassi onder de Sassolungo bij Passo Sella 46 boulders. Daarnaast zijn er nog twee klimhallen waar je perfect kunt boulderen: bij Nives in Selva en Runcadic in Ortisei.

Klimparken in Val Gardena

Het Col de Flam avonturenpark is het enige klimpark in Val Gardena. Het ligt naast het dalstation van de Secedagondel in Ortisei en heeft een boomtoppenpad en ziplines.

Andere activiteiten in Val Gardena