Wandelen in Val Gardena

Het wandellandschap in Val Gardena is ideaal voor het hele gezin. Dit komt omdat het terrein in de Dolomieten minder ruig is als elders in de Alpen. Natuurlijk zijn er her en der de markante, steile UNESCO-kalksteenrotsformaties, maar eronder liggen lieflijke glooiende almen.

Eenvoudige dagtochten in Val Gardena

Er zijn zo’n 54 wandelroutes om uit te kiezen, bijgestaan door maar liefst 27 zomerliften. Deze zijn gratis te gebruiken met de Gardena Card (21 liften), of Dolomiti SuperSummer Card. Wil je gelijk wat over de regio leren dan raden we je de Culturonda Dolomythos aan. Dit is een gethematiseerd wandelroute rondom de cultuur en geschiedenis van Val Gardena.

Wandelen met kinderen in Val Gardena

Vanwege de glooiende almen kun je hier prima wandelen met het gezin. Er zijn zo’n 23 familievriendelijke routes te vinden, en er zijn genoeg berghutten voor een rustmoment. Een must-do met kinderen is de PanaRaida avonturenroute. Deze loopt van Monte Pana naar S. Cristina en kent tien tussenstations waar er van alles te beleven valt.

Huttentocht in Val Gardena

De Dolomieten liggen vol pittoreske berghutten, of rifugio zoals ze hier heten, waar je kunt overnachten. Een huttentocht is dan ook zeker een aanrader. Vanaf het terras kun je dan perfect genieten van de zogeheten Enrosadira: het rood kleuren van de rotswanden tijdens de zonsopkomst en -ondergang. De vier- of vijfdaagse Curona de Gherdëina is een aanrader. Deze 60 km lange huttentocht leidt je vanaf het natuurpark Puez-Geisler in het noordoosten naar het Sella plateau in het zuidoosten en het Sassolungomassief in het zuiden van de vallei.

Rondtoer in Val Gardena

Wie op zoek is naar een bijzondere rondtoer in de vakantieregio probeert eens de ‘Val Gardena 2000’. Dit circuit kent zes etappes en bevindt zich, zoals de naam doet vermoeden, boven de 2.000 meter.

Andere activiteiten in Val Gardena