Canyoning in de Ecrins

Natuurlijk vind je in de Ecrins genoeg mogelijkheden om te canyoningen. De canyon in de Fournel is beroemd en ideaal voor beginners en families (vanaf 12 jaar). In bijna elk dorp kun je je inschrijven voor canyoningtochten. Vaak nemen de gidsen je voor de eerste keer mee naar de Fournel, en als dat goed gaat dan zijn er mogelijkheden te over met pittigere en langere canyons.

Fournel, de ideale kennismakingscanyon

De rivier de Fournel bij de zilvermijnen van L’Argentière-la-Bessée is een beroemde canyon. Hier nemen gidsen kinderen van 12 jaar mee. Deze canyon biedt een goede kennismaking met deze leuke sport. Je vindt hier mooie glijbanen en een paar flinke sprongen waar veel mensen even moed voor zullen moeten verzamelen. De kloof zelf is geweldig mooi en zeker in de ochtend is het genieten van het mooie zonlicht.

Steviger werk

Als je meer ervaring hebt en op zoek bent naar stevige canyon, dan zijn er meer dan genoeg mogelijkheden. Zoals de Chichin in Freissinières. Hier daal je af langs watervallen van meer dan 45 meter! Is dat net teveel van het goede, dan is de waterval van Eychauda een goede tussenweg. Je canyoninggids zal precies aangeven welke canyon de beste keuze is als je op zoek bent naar wat meer spektakel.

Andere activiteiten in de Ecrins