Fietsen in de Ecrins

De laatste haarspeldbocht naar de beroemde Galibier

Welkom in de het fietsparadijs van de Franse Alpen. Sportieve racefietsers kunnen hier hun hart ophalen want beroemde cols liggen voor het oprapen. Denk aan de Col d’Izoard, de Galibier, de Granon of de Vars. Maar dan hebben we het nog alleen over de beroemde beklimmingen die je vanuit de Ecrins eenvoudig kunt bereiken. Daarnaast stikt het hier van de minder bekende beklimmingen waar je bijna helemaal alleen rijdt, in ieder geval zonder auto’s. De Tour de France is hier niet voor niets bijna stamgast. Wil je wel de cols op, maar ben je niet zeker van je uithoudingsvermogen? Dan kun je ook genieten van deze beklimmingen op een elektrische fiets.

Maak je klaar voor veel hoogteverschil

We zitten hier in het hart van de Alpen. Dat betekent dat je hier bijna alleen maar tochtjes met een flink hoogteverschil kunt maken. Dit is terrein voor de racefiets met een bergverzet. Zelfs als je in de dalen blijft ontkom je niet aan lange beklimmingen en honderden hoogtemeters. Eigenlijk is het met al die beroemde bergcols zonde om niet omhoog te gaan.

De beroemde cols liggen voor het oprapen, hier de Col d'Izoard

Op pad met de elektrische fiets in de Ecrins

Wil je wel fietsen maar schrik je een beetje van die hoogtemeters. Geen nood, de winkels waar je elektrische fietsen kunt huren schieten momenteel uit de grond in de Ecrins. In bijna elk dorp vind je fietsenzaken die elektrische fietsen verhuren. Zo kun je wel lekker sportief maar niet al te zwaar de mooie wegen van de Pays des Ecrins op.

Andere activiteiten in de Ecrins