Fietsen in de Ecrins

De laatste haarspeldbocht naar de beroemde Galibier

Welkom in de het fietsparadijs van de Franse Alpen. Sportieve racefietsers halen in de Ecrins hun hart op met een aantal van de grootste namen uit de geschiedenis van de Tour de France.

Maak je klaar voor veel hoogteverschil

De Ecrins ligt in het hart van de Franse Alpen. Dat betekent dat je hier bijna alleen maar tochtjes met een flink hoogteverschil kunt maken: dit is terrein voor de racefiets met een bergverzet. En dat is dus precies wat de bijna jaarlijks terugkerende Tour de France hier zoekt. Vanuit je vakantiehuisje in de Ecrins bereik je eenvoudig grootheden als de Col d’Izoard, de Galibier, de Granon of de Col de Vars. Daarnaast stikt het hier van de minder bekende beklimmingen waar je bijna helemaal alleen rijdt, in ieder geval zonder auto’s. En zelfs als je in de dalen blijft, ontkom je niet aan lange beklimmingen en honderden hoogtemeters. Eigenlijk is het met al die beroemde bergcols zonde om niet omhoog te gaan.

De beroemde cols liggen voor het oprapen, hier de Col d'Izoard

Op pad met de elektrische fiets in de Ecrins

Wil je wel de cols op, maar ben je niet zeker van je uithoudingsvermogen? Dan kun je ook genieten van deze beklimmingen op een elektrische fiets. Winkels waar je elektrische fietsen kunt huren schieten momenteel uit de grond in de Ecrins. Zo kun je wel lekker sportief maar niet al te zwaar de mooie wegen van de Pays des Ecrins op.

Andere activiteiten in de Ecrins