Raften in de Ecrins

Met de Guisane bij Briançon, de Durance die in Montgenèvre ontspringt en de Gyronde die door het Vallouisedal heen meandert heb je drie rivieren in de Ecrins waar je prima kunt raften en kajakken. En als dat niet voldoende is dat ligt de wereldberoemde kayak en raft hotspot de Guil op steenworp afstand.

Ruige stroomversnelling tot rustig kabbelende rivieren

Je hebt hier de keuze tussen rivieren met stevige stroomversnellingen zoals de Gyronde in het Vallouisedal en veel gemoedelijkere rivieren zoals de Durance onder Argentière-la-Bessée. De raftgidsen zullen samen met jou een keuze maken wat de beste rivier is en waar de condities het beste zijn.

Niet alleen raften

Er wordt in de Ecrins veel meer gedaan dan alleen raften. Denk aan de zogenaamde canoe-raft, dit zijn opblaasbare kano’s waar je alleen of met zijn tweeën onder toeziend oog van een wildwatergids mooie rivieren kunt afdalen. Een erg leuke en verfrissende bezigheid.

Kajakken in de Ecrins

We zouden het Ecrins dal te kort doen door niet even het kajakken aan te stippen. De rivieren die hier liggen zijn internationaal bekend bij wildwater-kajakkers. Beginners kunnen genieten van de afdaling van de Durance na Argentière en meer gevorderden kunnen hun hart ophalen in de steile stroomversnellingen van de rivieren die een stuk stroomopwaarts liggen. Ook voor al deze wildwatersporten hoort de Ecrins bij de beste regio’s ter wereld.

Andere activiteiten in de Ecrins