Klimmen in de Ecrins

De Ecrins is een waar klimparadijs voor elk niveau, hier in Ailefroide

Hou je van rotsklimmen, dan kun je waarschijnlijk niet beter zitten dan in de Ecrins! Je vindt hier namelijk alles. Van boulders tot honderden meters lange rotsroutes en van zeer goed behaakte sportklimgebieden tot ultieme test-pieces voor ‘s werelds beste klimmers en echt alles ertussenin.

Geweldige condities voor klimmers in de Ecrin

In de Ecrins kun je klimmen op graniet, gneis, kalksteen en conglomeraat. Je hebt de keuze tussen speelse rotsklimroutes in het dal tot lange alpiene rotsroutes die je tot ver boven de 3000 meter hoogte brengen. Om het nog mooier te maken, je kunt hier twaalf maanden per jaar geweldig klimmen. Op hete zomerdagen in koude noordwanden en in diepe kloven en midden in de winter op de zuidhellingen!

Boulderen in de Ecrin

In Ailefroide vind je een enorm aanbod aan boulderblokken met boulderproblemen in alle moeilijkheidsgradaties. Zo vind je op de parkeerplaats het leuke blok ‘Parking’ waar jong en oud zich prima en veilig kunnen vermaken. Iets verder lopen ligt het blok ‘Mushroom’ op een fijn grasveld, ook hier heb je dus een relatief veilige ondergrond. In het dorp kun je bij verschillende buitensportzaken voor weinig geld crash-pads huren. Let wel op: midden in de zomer is het vaak vrij warm in de Ecrin. Doe dan als de locals en ga lekker ‘s avonds boulderen. Vaak is het dan reuze gezellig bij de vele blokken!

Met duizenden sportklimroutes zitten klimmers hier goed

Sportklimmen in de Ecrin

Tientallen rotsklimgebieden met duizenden routes liggen op je te wachten in de Ecrins, met gebieden voor beginners en voor ervaren cracks. Deze sportklimgebieden worden goed onderhouden en zijn vaak zeer goed behaakt. Zo vind je vooral (maar niet alleen!) liggende platen in Ailefroide, steile muren in de Fournel en mooie wanden bij Rocher Baron. Voor beginners zijn er daarnaast gebieden waar je al lopend ‘top-ropes’ uit kunt hangen. Voor doorgewinterde sportklimmers zijn er internationale test-pieces. Dit gigantische aanbod zorgt ervoor dat je in de Ecrins, en met name het dorpje Ailefroide, in de zomer de hele dag het gerinkel van karabiners hoort en overal in de wanden om je heen klimmers ziet!

Je hebt hier de keuze tussen lange sportklimroutes in kalk en graniet, hier op de Ponteil

Lange sportklimroutes in de Ecrins

De Ecrins is beroemd om zijn vele lange routes. Ook ook geldt hier dat zo goed als iedereen bediend wordt. Toch is het, als je hier de lange routes ingaat, wel fijn om redelijk soepel 6a voor te kunnen klimmen in rots. Haal je dat niveau (net) niet, maar wil je wel kunnen genieten van een van de vele lange routes? Ga dan op stap met een van de vele lokale gidsen!

Andere activiteiten in de Ecrins