Klimmen in de Ecrins

De Ecrins is een waar klimparadijs voor elk niveau, hier in Ailefroide

Hou je van rotsklimmen, dan kun je waarschijnlijk niet beter zitten dan in de Ecrins! Je vindt hier namelijk alles. Van boulders tot honderden meters lange rotsroutes. Van zeer goed behaakte sportklimgebieden tot ultieme test-pieces voor ‘s werelds beste klimmers en echt alles ertussenin. Dat allemaal op graniet, gneis, kalksteen en conglomeraat. Ook heb je hier de keuze tussen speelse rotsklimroutes in het dal tot lange alpiene rotsroutes tot ver boven de 3000 meter hoogte. Om het nog mooier te maken, je kunt hier twaalf maanden per jaar geweldig klimmen. Op hete zomerdagen in koude noordwanden en in diepe kloven en midden in de winter op op zuidhellingen!

Boulderen

In Ailefroide vind je een enorm potentieel aan boulderblokken. Je vindt hier leuke boulderproblemen in alle moeilijkheidsgradaties. Zo vind je op de parkeerplaats het leuke blok ‘Parking’ waar jong en oud zich prima en veilig kunnen vermaken. Iets verder lopen ligt het blok ‘Mushroom’ op een fijn grasveld, ook hier heb je dus een relatief veilige ondergrond. In het dorp kun je bij verschillende buitensportzaken voor weinig geld crash-pads huren zodat je veilig kunt boulderen. Midden in de zomer is het vaak vrij warm, je zult de locals dan ook vooral ‘s avonds zien boulderen en vaak is het dan reuze gezellig bij de vele blokken!

Met duizenden sportklimroutes zitten klimmers hier goed

Sportklimmen

Tientallen rotsklimgebieden met duizenden routes liggen op je te wachten in de Ecrins. Deze sportklimgebieden worden goed onderhouden en zijn vaak zeer goed behaakt. De variatie is enorm zo vind je vooral (maar niet alleen!) liggende platen in Ailefroide, steile muren in de fournel en mooie wanden bij Rocher Baron. Je hebt hier tientallen gebieden die perfect zijn voor beginnende klimmers, je hebt zelfs gebieden waar je al lopend ‘top-ropes’ uit kunt hangen. Voor de ervaren cracks is de sky the limit. Je vindt hier internationale test-pieces. De klimcommunity en toerisme is hier enorm. In de zomer is het dorpje Ailefroide echt een klimmersdorp waar je de gehele dag gerinkel van karabiners hoort en overal in de wanden om je heen klimmers ziet!

Je hebt hier de keuze tussen lange sportklimroutes in kalk en graniet, hier op de Ponteil

Lange sportklimroutes in de Ecrins

De Ecrins is beroemd om de vele geweldige lange routes die je hier kunt vinden. Honderden routes vind je hier. Ook ook geldt hier dat zo goed als iedereen bedient wordt. Toch is het, als je hier de lange routes ingaat, wel fijn om redelijk soepel 6a voor te kunnen klimmen in rots. Is dat net aan en wil je wel kunnen genieten van een van de vele lange routes hier dan kun je natuurlijk op stap gaan met een van de vele lokale gidsen!

Andere activiteiten in de Ecrins