Mountainbiken in de Ecrins

Van cracks to beginners de Ecrins is een mountainbike paradijs

De Ecrins en de gebergtes die in de buurt liggen horen bij de beste mountainbikegebieden van Europa. Hier heb je de keuze tussen flowy tracks om prettig en veilig kennis te maken met het mountainbiken in de echte bergen tot uitdagende afdalingen waar het woordje mountain in mountainbike echt zijn volle betekenis krijgt!

Downhillen voor iedereen in Serre Chevalier en Puy Saint Vincent

Als je wilt downhillen dan ben je hier aan het goede adres in Serre Chevalier en Puy Saint Vincent. In Puy Saint Vincent kun je op een prettige manier kennis maken met het downhillen. In tegenstelling tot veel andere downhillgebieden zijn de groene pistes hier echt eenvoudig, maar bovenal heel leuk en speals leuk! Het zijn mooie singletracks waar je veilig kunt leren genieten van het downhillen. Denk aan de family-trail of de flowy-line: echte aanraders. Wil je wat meer spanning dan zijn de rode pistes hier echt gaaf! In Serre chevalier zijn de afdalingen iets uitdagender, hier kun je genieten van echt hardcore downhillen. Met een mooie mix tussen aangelegde afdalingen vol met kuipbochten, kickers en tablets en natuurlijke bergpaadjes als singles.

La Grave Mountainbiken voor echte cracks

La Grave: Ultiem mountainbiken voor de cracks!

Een echte tip voor zeer ervaren mountainbikers is om een dagje naar La Grave te gaan. Dit beruchte freeride gebied is in de zomer een geweldig mountainbikegebied met steile en ruige singletracks als afdalingen. Minimaal even ruig in de zomer als in de winter! Voor echte cracks een absolute aanrader. Zoek je meer downhill mogelijkheden dan ben je vanuit Briançon in een uurtje in les Deux Alpes wat internationaal bekend is vanwege de vele goed onderhouden singles. Ga je liever iets verder naar het zuiden probeer dan zeker de singletracks van Les Orres!

Een waar enduro paradijs, zoals hier net onder de Lac d’Ascension

Een waar enduro paradijs!

Natuurlijk is dat downhillen gaaf. Maar de mooiste afdalingen vind je hier misschien wel als je met eigen kracht omhoog klimt. Dit kan trouwens ook met een beetje hulp van een elektrische mountainbike of met shuttles die mountainbike-gidsen organiseren. De singletracks die je rondom de Ecrins (wel buiten het nationale park, in het park is mountainbiken verboden) vindt zijn van ongekende kwaliteit. De ondergrond is vaak opvallend glad. Je vindt hier kilometerslange flowy tracks. Afdalingen met leuke bochten en geweldige switchbacks. Een groot deel van de wandelpaden hier, waar je buiten het nationale park gewoon altijd mag mountainbiken, lijken wel voor mountainbikers gemaakt.
En als je niet genoeg hebt aan de honderden kilometers aan singletracks die je boven Briançon, Vallouise, Freissinieres, Ponteil en La Roche du Rame vindt dan kun je verder bijvoorbeeld de Queyras in waar minimaal evenveel, zo niet meer aan absurd mooie singletracks te vinden zijn.

Mountainbiken in de Ecrins: voor werkelijk iedereen

Hoe ruig de bergen die boven je uittorenen ook zijn in de dalen vind je singletracks voor iedereen. Mooie paadjes tussen de Alpenweiden waar goed fietsende kinderen hun plezier al op kunnen halen tot uitdagende singletracks voor de ervaren fietsers. Maar laat je als beginner vooral niet teveel afschrikken, de geweldige strakke ondergrond van de meeste singletracks maken de Ecrins tot een prima mountainbikeschool waar je zonder problemen je hele mountainbike loopbaan vol kunt maken!

Pumptracks voor groot en klein

En vergeet de pumptracks niet!

In Serre Chevalier, Vallouise en l’Argentière la Bessée vind je leuke pumptracks waar zeker kinderen de tijd van hun leven zullen hebben.

Andere activiteiten in de Ecrins