Wandelen in de Ecrins

In de Ecrins wachten duizenden kilometers aan wandelpaden op jouw wandelschoenen. Glooiende wandelingen langs kabbelende riviertjes, mooie balkonwandelingen, steile paden en ruige gletsjertochten. Kies maar!

Wandelen met kinderen in de Ecrins

Als je een wandelkaart van de Ecrins openslaat dan valt de grote hoeveelheid wandelpaden direct op. Dus het verbaast niet echt dat je hier, ondanks dat je in de Ecrins midden in het hart van de Alpen zit, genoeg wandelingen vindt die leuk zijn voor kinderen. Dus wandelingen die niet té lang zijn en zeker niet te eentonig. Er zijn genoeg wandelingen langs riviertjes (altijd een succes) maar ook de wandeling naar bijvoorbeeld Refuge les Bans is een aanrader, net als de het beetje verscholen ‘winterwandelpad’ naar Dormillouse.

Eenvoudige wandelmogelijkheden in de Ecrins

In de Ecrins heb je ook veel eenvoudige wandelingen. Zo is bijvoorbeeld de mooie balkonwandeling ‘Chemin du Roy’ boven Briançon een aanrader. Of wandel naar Narreyroux en zijn watervallen boven Puy Saint Vincent. Of klim naar het** Lac de la Douche** boven Casset. Ook hier geldt dat er mogelijkheden te over zijn!

Stevige wandeltochten in de Ecrins

Zoek je graag wat langere en pittige wandelingen dan zit je hier natuurlijk ook helemaal goed. Wederom is het te veel om op te noemen, maar de klim naar Lac de l’Eychauda is een aanrader. Of de wandeling naar het mooie uitzichtpunt van de Trois Refuges boven Pelvoux. En dan vergeet ik nog bijna de leuke klim naar het Grand Lac boven Monêtier les Bains te noemen.

Huttentochten: niet voor beginners

Het enige minpuntje van de Ecrins is de moeilijkheidsgraad van de huttentochten. Als je hier een huttentocht wilt lopen dan zit je snel vast aan moeilijke tot zeer moeilijke gletsjerovergangen. Er zijn wandelingen mogelijk waar je van dorpje naar dorpje loopt, maar voor de echte huttentochten zit je veel beter bij bijvoorbeeld Nevache of in de Queyras. Voordeel: deze plekken zijn allebei maar een klein uurtje rijden vanuit de Ecrins!

Andere activiteiten in de Ecrins