Weblog

Hoe herken je een adder? Het verschil tussen adders en ringslangen

Als je in de bergen gaat wandelen, heb je een kans om slangen tegen te komen. De kans is het grootst om de onschuldige ringslang tegen te komen. Maar ook kun je de giftige adder tegen het lijf lopen.

De 10 mooiste Europese bergregio's buiten de Alpen

Als we aan bergen denken, denken we toch al gauw aan de Franse en Oostenrijkse Alpen. Dat is namelijk ook waar het gros van de Nederlanders zijn of haar berg(sport)vakantie naartoe plant.

Temperaturen kruipen langzaam uit het dal

Met de vele sneeuw momenteel in de Alpen lijkt de lente verder weg dan ooit, maar aan de horizon gloort er hoop. Gaat het weer precies aan het begin van de meivakantie omslaan met meer zon en hogere temperaturen?

Culinair en duurzaam actief in Wilder Kaiser

Ellmau, Going, Scheffau en Söll zijn de vier Tiroolse dorpen die 's zomers samen de Wilder Kaiser regio vormen. 's Winters bekend als Skiwelt Wilder Kaiser - Brixental, in de zomer een bestemming voor slow travel ervaringen die je zelden in de Alpen tegenkomt.

Het Zillertal in de zomer: wandelen, fietsen en ontspannen onder de mooiste bergpanorama's

Komende zomer is het ook weer goed toeven in het Zillertal. Dit Tiroolse dal biedt een overvloed aan sportieve activiteiten en mogelijkheden voor ontspanning. Het staat niet voor niets bekend als het actiefste dal ter wereld!

4 bijzondere manieren om de Franse Alpen te verkennen

Als bergsporters hebben we allemaal een favoriete manier om door de Alpen te trekken. Op de fiets, te voet, door steile wanden of door klotsende rivieren. Maar in het Franse La Plagne hebben ze vier nieuwe manieren bedacht om de bergen te bedwingen.

Liefhebbers van langeafstandswandelingen opgelet: dit zijn de wandelevents in Tirol voor 2024!

Houd jij wel van een beetje uitdaging op vakantie? Daag jij jezelf graag uit met een wandeling die wat langer, zwaarder extremer dan anders is of ben je juist op zoek naar een leuke themawandeling?

Denk hieraan wanneer je (voor het eerst) gaat klettersteigen!

Het beklimmen van klettersteigs of via ferrata’s is enorm populair. Logisch, want het is een enorm toegankelijke en laagdrempelige manier om in erg steil rotsterrein onderweg te kunnen zijn.

De tien mooiste uitzichtpunten van Oostenrijk

The chase is weliswaar better than the catch, daar had Scooter natuurlijk gewoon gelijk in, maar de mooiste beloning van een fikse bergwandeling is natuurlijk het panoramische uitzicht op de top.

De top-10 plekken in Nederland, België en West-Duitsland om aan je berggevoel te werken

Ook al heten de Lage Landen niet voor niets zo, toch is er ook genoeg te genieten in onze omgeving voor bergsportliefhebbers. Zeker nu het buitensportseizoen langzaam maar zeker uit zijn winterslaap aan het komen is, is het goed om eens te kijken naar wat onze eigen omgeving te bieden heeft.

Op de hoogte blijven van bergsport.nl? Meld je aan voor de nieuwsbrief!