Weblog

Zo weersta jij de kou tijdens gure bergwandelingen (6 tips)
Redactie op 06 oktober 2022

Stel je eens voor. Een prachtige kraakheldere winterdag. De besneeuwde bergtoppen contrasteren schitterend met de blauwe lucht. Hier en daar hoor je het kwetteren van een vogel en het ruisen van de bladeren in de wind.

Fotoreportage: outdoorsmullerij in Galtür
Edo op 06 september 2022

Het Paznaun in Tirol is een veelzijdig vakantieregio voor zomerse activiteiten. Ischgl is weliswaar het bekendste dorp van het ruim dertig kilometer lange dal, maar buurmannen See, Kappl en Galtür bieden ook een volwaardig outdoormenu.

Bikepark Schladming geschikt voor iedereen?
Rene op 28 augustus 2022

Midden augustus waren we twee dagen op pad in Bikepark Schladming, in het gelijknamige dorp Schladming in Oostenrijk. Als je de trailmap bekijkt zie je dat er voor mountainbikers twee zones zijn.

De 6 mooiste plaisir rotsklimroutes in Ailefroide
Rogier op 26 augustus 2022

Ailefroide is een waar klimparadijs. Vooral de langere multi-pitch routes zijn internationaal bekend. De ene route is nog mooier dan de andere. In totaal vind je hier zo’n 80 routes van meerdere touwlengtes.

Vallée des Belleville: een nieuw bergfietsparadijs
Roel op 23 augustus 2022 · aangepast op 23 augustus 2022 08:53

Deze zomer maakte ik een indrukwekkende gletsjertocht boven Val Thorens (zie deel 1), maar minstens zo interessant is het manmade project van de “Via 3 Vallées”. Een concept waarmee de Vallée des Belleville de komende jaren waarschijnlijk veel extra zomergasten gaat trekken.

Zes tips als je met kinderen naar een bikepark gaat!
Rogier op 22 augustus 2022

Wat is er leuker dan met een fiets over bergpaden naar beneden de knallen? Niet heel veel wat mij betreft. Dat geldt voor jong en oud! Alhoewel bikeparks waar je al down-hillend naar beneden fietst er misschien wat afschrikwekkend uitzien, kun je ze prima rijden met jonge kinderen!

Zomerweer herstelt zich snel
Roel op 22 augustus 2022

De afgelopen week gaf een tijdelijke maar heftige onderbreking van het zomerweer. Flinke onweersbuien en recordhoeveelheden regen in het Oostenrijkse Vorarlberg voorkomen echter niet dat het zomerweer terugkeert.

Dauwtrappen en trappers douwen in Kappl
Edo op 19 augustus 2022

Het is 03:30 als de wekker gaat. Waar ben ik aan begonnen? Snel een plens water op mijn kop en binnen enkele minuten ben ik beneden bij de gereedstaande taxibus. Het hoort er allemaal bij als je een sunrise hike onderneemt, onderdeel van mijn zomerse bliksembezoek aan Kappl in het Oostenrijkse Paznaun.

Gletsjertocht in de Vallée des Belleville
Roel op 17 augustus 2022

Val Thorens en Les Menuires zijn mateloos populair vanwege de wintersportmogelijkheden, maar veel minder bekend is dit dal in de zomer. Die onwetendheid is echter niet (meer) terecht!

Wildkamperen in de bergen met kinderen
Rogier op 14 augustus 2022

Geen schermen, geen internet, herinneringen voor het leven en kinderen die niet terug naar het dal willen! Wildkamperen in de bergen met kinderen is een absolute aanrader voor iedereen die ook maar een beetje avontuurlijk is ingesteld.

Op de hoogte blijven van bergsport.nl? Meld je aan voor de nieuwsbrief!