Weblog

Tot medio juni wisselvalligheid troef

Zo droog en stabiel het in de Benelux is, zo wisselvallig is het in de Alpen en dat al weken. Daarin komt de komende tijd weinig verandering, al zijn er zeker mooie en droge momenten.

Rol in een grote bal de berg af!

In de Vogezen op de Ballon d’Alsace (de naam van de berg heeft hier echt niets mee te maken) kun je in een enorme bal van de berg af rollen. En dat klinkt als een bijzondere, spannende en grappige activiteit.

De tien beste mountainbikeregio's in de Alpen

Wil jij komende zomer op mountainbikevakantie? Op zich heb je dan keuze te over aan bergsportregio’s met mooie, uitdagende Enduro-tracks, downhill-trails en bikeparks. Maar wat is nou de beste keuze voor de mountainbiker in de Alpen deze zomer?

100 toeristen van Duitse berg gehaald door brand

Ongeveer 100 mensen zijn zondag geëvacueerd van de Brocken, de hoogste berg van Noord-Duitsland. Er was brand uitgebroken waardoor wandelpaden en een veelgebruikte spoorlijn niet meer te gebruiken waren.

6 tips voor het wandelen in de bergen met hoogtevrees

Hoogtevrees kan tijdens een vakantie in de bergen een echte spelbederver zijn. Zeker als je van plan bent veel te gaan wandelen of klimmen en je moet tegen je reisgenoten vertellen dat je niet meer durft.

Alles wat je moet weten om de Mont Ventoux te kunnen beklimmen

De Mont Ventoux. Beroemd en berucht, maar vooral een uitdaging die je als wielrenner ooit eens bedwongen wilt hebben. Noem het een bedevaart, noem het afgoderij, noem het sado-masochisme: de Mont Ventoux beklimmen is echt het mooiste wat je kunt doen met een racefiets onder je kont.

Tien dingen die je niet moet doen als je voor het eerst in de bergen gaat fietsen

De keuze is gemaakt, de fiets gaat mee op vakantie naar de bergen. Misschien zijn die bergcols zelfs wel het doel van je vakantie. Je hebt ter voorbereiding in Nederland al de nodige fietsmeters gemaakt: lekkere rondjes door de polder en een aantal keer heb je misschien zelfs de heuvels opgezocht.

Tien tips als je gaat bivakkeren in de bergen!

Als je een beetje avontuurlijk bent, gaat er niets boven een bivak in de bergen. Je ontdekt de bergen op een andere manier, geniet van een geweldige zonsopkomst of -ondergang, ziet meer sterren dan je ooit voor mogelijk hebt gehouden en met een beetje geluk spot je zelfs wilde dieren.

Zes excursietips in de bossen van het Bregenzerwald

Wie van bossen houdt, zit in de Alpen goed. En al helemaal in het Oostenrijkse Bregenzerwald. Hier bedekken bossen ongeveer 40 procent van het gebied van deze regio. Ze zijn een wandelparadijs voor iedereen die graag in de natuur is, hebben een heilzame werking op de gezondheid, zijn de leefomgeving voor tal van dieren en planten, én ze leveren een belangrijke hernieuwbare grondstof: het hout waar architecten en ambachtslieden graag mee werken.

Zwitserland legt "hoogste wandelpad van Europa" aan

In een continue zoektocht naar ‘de hoogste, de langste, de mooiste’ legt de Zwitserse gemeente St Niklaus in Wallis nu het hoogste wandelpad van Europa aan, naar een hoogte van 3625 meter.

Op de hoogte blijven van bergsport.nl? Meld je aan voor de nieuwsbrief!