Weblog

Steiermark: een paradijs in de herfst

De oranje pompoen, de gele lariks, de rode druivenbladeren. Wanneer in de herfst de bladeren verkleuren en de vruchten van de zomer worden geoogst, zijn het vooral de vele culinaire lekkernijen die toeristen naar de Steiermark lokken.

Zo weersta jij de kou tijdens gure bergwandelingen (6 tips)

Stel je eens voor. Een prachtige kraakheldere winterdag. De besneeuwde bergtoppen contrasteren schitterend met de blauwe lucht. Hier en daar hoor je het kwetteren van een vogel en het ruisen van de bladeren in de wind.

Fotoreportage: outdoorsmullerij in Galtür

Het Paznaun in Tirol is een veelzijdig vakantieregio voor zomerse activiteiten. Ischgl is weliswaar het bekendste dorp van het ruim dertig kilometer lange dal, maar buurmannen See, Kappl en Galtür bieden ook een volwaardig outdoormenu.

Bikepark Schladming geschikt voor iedereen?

Midden augustus waren we twee dagen op pad in Bikepark Schladming, in het gelijknamige dorp Schladming in Oostenrijk. Als je de trailmap bekijkt zie je dat er voor mountainbikers twee zones zijn.

De 6 mooiste plaisir rotsklimroutes in Ailefroide

Ailefroide is een waar klimparadijs. Vooral de langere multi-pitch routes zijn internationaal bekend. De ene route is nog mooier dan de andere. In totaal vind je hier zo’n 80 routes van meerdere touwlengtes.

Vallée des Belleville: een nieuw bergfietsparadijs

Deze zomer maakte ik een indrukwekkende gletsjertocht boven Val Thorens (zie deel 1), maar minstens zo interessant is het manmade project van de “Via 3 Vallées”. Een concept waarmee de Vallée des Belleville de komende jaren waarschijnlijk veel extra zomergasten gaat trekken.

Zes tips als je met kinderen naar een bikepark gaat!

Wat is er leuker dan met een fiets over bergpaden naar beneden de knallen? Niet heel veel wat mij betreft. Dat geldt voor jong en oud! Alhoewel bikeparks waar je al down-hillend naar beneden fietst er misschien wat afschrikwekkend uitzien, kun je ze prima rijden met jonge kinderen!

Zomerweer herstelt zich snel

De afgelopen week gaf een tijdelijke maar heftige onderbreking van het zomerweer. Flinke onweersbuien en recordhoeveelheden regen in het Oostenrijkse Vorarlberg voorkomen echter niet dat het zomerweer terugkeert.

Dauwtrappen en trappers douwen in Kappl

Het is 03:30 als de wekker gaat. Waar ben ik aan begonnen? Snel een plens water op mijn kop en binnen enkele minuten ben ik beneden bij de gereedstaande taxibus. Het hoort er allemaal bij als je een sunrise hike onderneemt, onderdeel van mijn zomerse bliksembezoek aan Kappl in het Oostenrijkse Paznaun.

Gletsjertocht in de Vallée des Belleville

Val Thorens en Les Menuires zijn mateloos populair vanwege de wintersportmogelijkheden, maar veel minder bekend is dit dal in de zomer. Die onwetendheid is echter niet (meer) terecht!

Op de hoogte blijven van bergsport.nl? Meld je aan voor de nieuwsbrief!