Weblog

De Mont Blanc is gekrompen

De Mont Blanc heeft in twee jaar tijd meer dan 2 meter hoogte verloren: de hoogste berg van de Alpen is nu 4805,59 meter. Geologen hebben de nieuwe hoogte van de Alpenreus bekendgemaalkt na metingen die tussen 15 en 16 september hebben plaatsgevonden.

Fotoreport: vergeet de herfst niet!

Ook al zijn de temperaturen momenteel uitzonderlijk hoog voor de tijd van het jaar, het zomerseizoen is inmiddels voorbij. De Alpen duiken de herfst in. De afgelopen weekenden waren hier in Tirol een schitterend voorproefje op de “Goldener Herbst” die eraan zit te komen.

Vijf redenen waarom je wandelstokken nodig hebt!

Wandelen is een fantastische manier om aan je dagelijkse dosis beweging te komen, maar waarom zou je het niet naar een hoger niveau tillen? Wat dacht je van een avontuurlijke bergwandeling?

Aandachtspunten als je in de herfst gaat fietsen in de Alpen

Hoewel de herfst in de Alpen fantastisch is voor fietsers, lees hier waarom, zijn er ook enkele aandachtspunten om in gedachten te houden om je Alpentrip in de herfst leuk en veilig te houden!

Alpencols bedwingen op je racefiets in de herfst, een heel goed idee!

De Alpen, beroemd om hun majestueuze bergcols en prachtige landschappen, zijn in de herfst een waar paradijs voor fietsliefhebbers. Terwijl de zomer ten einde loopt en de toeristenmassa’s (en de vele motorrijders) verdwijnen, biedt de vroege herfst een unieke gelegenheid om heerlijk rustig al je hoogtemeters bij elkaar te fietsen.

Is wildkamperen of bivakkeren in Frankrijk toegestaan?

Wat is er mooier dan midden in de natuur te slapen, helemaal alleen met een geweldige sterrenhemel boven je hoofd? Over wildkamperen en de wetgeving hieromtrent doen de wildste verhalen de ronde.

Getest: Slaapmat Therm-a-Rest Neoair® Xlite Nxt

Na meer dan 20 jaar(!) gebruik te hebben gemaakt van mijn self-inflating mat van Therm-a-Rest heb ik deze zomer een nieuwe ultra lichte Neoair® Xlite Nxt gekocht. Voor mij een hele verandering ten opzichte van mijn oude (and still going strong) matten.

Opnieuw dertigers en heel veel zon

Het kon zomaar eens de mooiste zomerweek van het jaar worden. De komende 7 dagen schijnt de zon in de Alpen bijna onafgebroken, het is warm en er is nauwelijks kans op een onweersbui.

Vijf ongeschreven bivakregels

Bivakkeren is een geweldige belevenis en kan een tocht door de bergen compleet maken. Je bent helemaal alleen met de elementen. Voor avontuurlijke bergsporters kan ik een mooi bivak enorm aanraden.

5 Redenen om juist in de herfst te gaan bergwandelen

Traditiegetrouw is het de zomer dat bergwandeleaars de bergen in trekken. De herfst wordt vaak over het hoofd gezien. Dat is jammer. Want de vroege herfst is misschien wel de mooiste periode van het jaar om te bergwandelen.

Op de hoogte blijven van bergsport.nl? Meld je aan voor de nieuwsbrief!